D-day voor Minardi | Update

Vanmorgen is Minardi samen met Jos Verstappen begonnen aan de vergelijkingstest tussen de voormalige Arrows A23 en de huidige Minardi PS03. Behalve de Minardi livery is er niets veranderd aan de Arrows.

Jos Verstappen heeft meerdere malen te kennen gegeven dat hij alleen bij Minardi wil blijven als de Arrows flink sneller is dan zijn huidige PS03. De PS04 zal namelijk voor een groot deel gebaseerd zijn op de Arrows van 2002.

Update 15.09
Inmiddels heeft Jos Verstappen de ochtendsessie voltooid. De Nederlander maakte diverse run met de Minardi PS03, en twee Arrows A23 chassis die zijn omgedoopt tot Minardi PSO4. Verstappen heeft inmiddels aangegeven dat de Minardi PS04 en Arrows technisch exact hetzelfde zijn.

Op zijn website liet Verstappen weten: “Het is een compleet andere auto dan de PS03 en ze zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Daardoor is het in eerste instantie zoeken en hard werken om snel een goede set-up te vinden”.

Om 13.00 zijn beide motoren vervangen omdat de Cosworth motor het maximale aantal toelaatbare kilometers had bereikt. Momenteel word Verstappen door Nicolas Kiesa bijgestaan.

De Minardi PS03 is overigens nog steeds de snelste bolide. Nu probeert men bij Minardi enkele snelle ronden neer te zetten om de limiet van de Minardi PS04 te vinden.

Later meer !

Loading