Dallara: Midland F1 Racing

Dallara heeft gisteren bekend gemaakt dat het het team Midland F1 Racing in 2006 in de Formule 1 willen laten debuteren. Midland is een Russische investeringsmaatschappij dat jaarlijks meer dan 100 miljoen Euro in haar Formule 1 project wil stoppen. Midland zou vooral van de prestige van een eigen Formule 1 renstal willen genieten.

Midland is vooral in Rusland en landen die zijn ontstaan uit de voormalige Sovjet-Unie actief. Bij het bedrijf werken ruim 50.000 mensen, momenteel werkt het bedrijf nauw samen met het bedrijf Truimp om nabij Moskou een luxe villapark te bouwen.

Volgend jaar wil Midland F1 ongeveer 100 miljoen Euro in het project stoppen. Dallara zal een chassis ontwikkelen, de rest van het team is nog een groot vraagteken. Midland praat momenteel met enkele Russische bedrijven die mogelijk willen sponsoren.

“We stoppen zelf jaarlijks 100 miljoen Euro in het project”, aldus een woordvoerder van de Midland Group. “Dit is een fantastische basis, dankzij sponsoren hopen we dit bedrag verder te vergroten. Het is natuurlijk een unieke kans om onze naamsbekendheid verder te vergroten. Een eigen Formule 1 renstal is zoiets als een eigen voetbalelftal, basketballteam, of een NFL-team.”

“Graag zouden we ook een Russische coureur in ons team opnemen mits daar geschikte coureurs voor zijn. Ze moeten natuurlijk wel uit het juiste hout gesneden zijn. Wij willen niet voor spek en bonen meerijden, wij willen winnen. Dat wil iedereen natuurlijk daarom hebben we tijd nodig om het juiste niveau te bereiken. Wij laten er geen twijfel over bestaan op termijn willen we gaan winnen.”

“We gaan nu de juiste mensen bij elkaar zetten en competitieve auto bouwen. Hierna kunnen we pas aan winnen gaan denken.”

Loading