Dallara zet alles op alles

Dallara zal alles uit de kasten halen om haar Formule 1 project niet te laten floppen. De laatste 2 chassisfabrikanten (Lola, en Reynard) die Formule 1 wilden gaan rijden flopten faliekant. Beide chassisfabrikanten raakten in financiële problemen, Reynard ging zelfs failliet.

Dallara heeft momenteel 50 mensen voor haar Formule 1 project in dienst die al 2 maanden aan het ontwerpen zijn. Ex-Jordan ontwerper Gary Anderson begeleidt deze mensen vanuit Engeland, Dallara overweegt Anderson als adviseur naar Italië te halen. Een nog aan te stellen persoon zou de leiding over de ontwerpafdeling van Dallara moeten krijgen, dit zal in ieder geval niet Anderson zijn.

Dallara wil in september 2005 met haar 2006 bolide in actie komen. Het team wil haar bolide door middel van testen dan nog verder verbeteren. Het is nog niet bekend of Dallara voor die tijd ook een ontwikkelingsbolide zal bouwen.

In het Italiaanse Varano zal Dallara onder de naam Midland F1 Team een fabriek bouwen. De planning is om in deze fabriek in 2005 ongeveer 100 mensen aan het werk te zetten.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading