Formule 1

Daniel Ricciardo wil een belangrijke verandering voordat zijn toekomst in F1 definitief in duigen valt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2024 15:03

Daniel Ricciardo is vastbesloten om niet te verdrinken in dezelfde poel van onzekerheid die zijn McLaren-jaren ontsierde. Hij heeft al gezegd dat hij een nieuw chassis van RB wil als zijn problemen aanhouden. Pas daarna kan er een oordeel worden geveld over zijn vorm, stelt de Australiër die de afgelopen jaren overwegend teleurstellend heeft gepresteerd.

Daniel Ricciardo RB F1


Ricciardo is voor zijn eerste volledige seizoen sinds zijn McLaren-exit in 2022 weer in dienst van het juniorteam van Red Bull en heeft nog geen punt gescoord. Hoewel algemeen werd verwacht dat hij de teamleider van RB zou worden, is het Yuki Tsunoda die hem te snel af is.

De laatste keer in Melbourne kwalificeerde de Japanner zich niet alleen in de top tien, maar bracht hij zijn auto ook als zevende over de finish, terwijl Ricciardo als twaalfde moest herstellen van een start achteraan de grid.

Ricciardo's problemen hebben geleid tot de vrees dat dit een herhaling zou kunnen worden van zijn McLaren-jaren. Daar belandde hij op een dood spoor. Hij benadrukte dat hij weet wat de problemen zijn en dat hij zich niet laat beïnvloeden door mensen van buitenaf. "We jagen op een beetje downforce, een beetje grip achterin", zei hij. "Ik had wat moeite met de hoge snelheid in Melbourne en Saudi-Arabië.”

"In Saoedi-Arabië zagen we dat we wat minder grip hadden, dus we hadden het gevoel dat we daar een verklaring voor hadden. Maar in Melbourne was het nog steeds zo in bocht 9 en 10, waar ik veel toegaf op Yuki. Ik denk dat we onze set-up op die gebieden moeten richten om me dat vertrouwen te geven. Dan denk ik dat we er voor de lage en middelhoge snelheden wel zo'n beetje zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS