Davidson dichtbij contract Super Aguri

[photo1]Volgens het Brite autosport blad Autosport staat Anthony Davidson op het punt een contract te ondertekenen met Super Aguri. De testcoureur B.A.R zou volgend jaar de tweede racecoureur worden bij de Japanners naast Takuma Sato.

Davidson en Sato waren in 2001 al teamgenoten in de Formule 1 en waren van 2001 en 2004 beide bij B.A.R actief. Davidson staat nog altijd onder contract bij Honda dat B.A.R overnam en Super Aguri maakt gebruik van de Honda motoren.

Honda zou Anthony Davidson graag in de Super Aguri zien. Dankzij zijn ervaring zou Davidson Super Aguri vooruit kunnen helpen. Tot nu reed Davidson slecht drie Grand-Prix. Twee voor Minardi in 2002 en een als vervanger van Sato vorig jaar in Maleisie. Davidson viel in de drie Grand-Prix uit. De Engelsman maakte overigens vooral een goede indruk tijdens de trainingen die hij tijdens de Grand-Prix als derde coureur voor B.A.R mocht rijden.

Sakon Yamamoto die nog bij Super Aguri onder contract staat zou plaats moeten maken voor Davidson. Yamamoto zou wel als testcoureur bij Super Aguri actief blijven.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading