De 2005 line-up van Minardi?

[photo1]Minardi is momenteel met Jordan het enige team dat nog geen coureurs heeft vast gelegd voor volgend jaar. De contracten van de huidige Minardi piloten Gianmaria Bruni en Zsolt Baumgartner lopen aan het einde van dit jaar af.

Het is geen geheim, om bij Minardi te kunnen rijden zal er het nodige geld op tafel moeten worden gelegd. Voor Bruni zou dit een probleem kunnen zijn, de Italiaan wordt namelijk gesteund door enkele Italiaanse investeerders. Zij zijn waarschijnlijk niet bereid om opnieuw de nodige miljoenen op tafel te leggen terwijl zij nog niets van de investering van dit jaar hebben terug gezien.

Voor Zsolt Baumgartner ligt het anders, de Hongaar wordt gesteund door bedrijven uit eigen land. Deze bedrijven willen Baumgartner volgend jaar opnieuw ondersteunen, men zou de coureur alleen bij een beter team onder willen brengen. Een beter team zou Jordan kunnen zijn, het team waar Baumgartner vorig jaar Ralph Firman mocht vervangen. Momenteel praten het management van Baumgartner en Jordan met elkaar.

Bas Leinders zou ook een optie kunnen zijn. De Belg lijkt met Goldenpalace.com een belangrijke sponsor hebben die bereid is geld op tafel te leggen. Daarnaast wil Leinders zelf dolgraag Grand-Prix rijden.

Aan het einde van dit jaar gaan er ook weer diverse coureur voor Minardi testen. Minardi test bijna jaarlijks nieuwe talenten, ook dit jaar is het niet anders. Patrick Friesacher kan zich tot de gelukkige rekenen. Deze 23-jarige Oostenrijker won de Formule 3000 race op de Hungaroring en maakte lang deel uit van het Red-Bull junior team. Friesacher is met diverse grote bedrijven in gesprek en denkt een goede kans te maken om volgend jaar bij de renstal van Paul Stoddart te rijden.