De beste gaming opties voor F1 fanaten

Videogames gebaseerd op Formule 1 bestaan al van zodra de eerste videogames op de markt kwamen, toen nog voor je computer thuis. Je auto zag eruit als iets dat van in de verte leek op een zwart-wit racewagen die je naar het baanvak links of rechts moest verspringen om te vermijden dat er andere piloten tegen jouw wagen zouden crashen. Vandaag zijn de games zo geëvolueerd dat het lijkt alsof je echt achter het stuur zit. Zo realistisch zien ze eruit. Ook de keuze aan de manier van spelen is groter geworden. Soms ben je piloot, soms baadt het spel in de F1-sfeer. Dit zijn enkele games die de moeite waard zijn om eens uit te proberen. 

Good to Go 

Veel Formule 1 fans houden ervan te gokken op deze sport en wie onder hen zou een casino bonus kunnen weerstaan? Zo’n bonus maakt het immers mogelijk om te spelen zonder in te zetten of verdubbelt je inzet. Het is verrassend dat, in tegenstelling tot de vele voetbalslots, er niet meer slots zijn die Formule 1 als thema hebben. Zoals Good to Go bijvoorbeeld, een slot van de bekende ontwikkelaar Microgaming. Het lijkt op een gokkast van Ferrari maar vergis je niet, het is maar schijn. Ferrari heeft niets te maken met dit slot. De symbolen op de vijf rollen zullen zeer herkenbaar zijn voor F1 fans. Je kan tot vijfduizend keer je inzet winnen. Dit slot is te spelen op desktop en mobiele apparaten. 

F1 22 

Op 1 juli is F1 22 gelanceerd, het nieuwste spel in de F1-reeks van EA. Deze videogame is beschikbaar voor PlayStation, Xbox en PC. Zoals we van EA gewoon zijn is dit weer een professioneel gemaakt spel. Het was nochtans spannend voor de racers. F1 21 viel al op door zijn sterk realistische weergave en vlotte gameplay zodat het game geschikt was voor fans van elk niveau. Het gloednieuwe Miami International Autodrome circuit doet in de nieuwe versie zijn intrede. De besturing voelt wel anders aan. Dat komt door de wijziging van de officiële regels in de Formule 1. De auto voelt zwaarder bij lage snelheden en meer baanvast bij hoge snelheden. Je hebt dus minder kans om uit de bocht te vliegen. Er zijn ook andere details die veranderen maar het is toch vooral de nieuwe manier van rijden waardoor deze game kans maakt om de vorige versie te overtroeven. 

Super Star Car 

Een leuk gratis F1 spelletje voor mobiel is Super Star Car. Een Formule 1-crew is op zoek naar een nieuwe piloot. Jij speelt de piloot die de uitdaging durft aan te gaan en rijdt met een Formule 1-wagen op de mooiste circuits. Met elke race die je wint, ontgrendel je een nieuwe stad of een land waar je mag racen. Je kunt tot drie verschillende teams vertegenwoordigen en in hun Formule 1-wagen rijden. Je kan van bemanning veranderen en onderweg aansluiten bij andere raceploegen. Dit racesimulatiespel is ontwikkeld door Barnzmu. Deze ontwikkelaar staat bekend om zijn professionele online racegames. Ideaal om onderweg met je smartphone te spelen.