De donderdag in Suzuka

[photo1]Wat gebeurt erop de donderdag in het Japanse Suzuka? Donderdagnacht regende het heftig maar in de ochtend was het droog nadat de teams verder gingen met opbouwen van de auto’s voor de Japanse Grand-Prix van zondag. Voorspellingen geven aan dat het morgen vrijwel zeker regent, voor zaterdag en zondag zijn de voorspellingen wat beter.

De Mercedes-Benz safety-car reed in de middag zijn rondjes over het circuit. Aan het einde van de pitlane werd door wat Engelsen wat lol getrapt. Er werd een bord geplaatst met de tekst: “kijk uit, wordt niet vies op het circuit!”. Verwijzend de modder rondom het circuit die ontstaan is door vele regenval in Japan in de laatste paar dagen.

De paddock is verouderd en klein. De motorhomes van de teams staan erg dichtbij elkaar, iets wat eigenlijk alleen in Imola tijdens de Grand-Prix van San Marino gezien wordt.

In de middag kwamen honderden Japanse fans naar het circuit voor de officiële handtekeningsessie waarbij bijna alle Formule 1 coureurs handtekeningen uitdeelden.

Fernando Alonso was aanwezig met zijn nieuwe vriendin, de Spaanse popster Raquel del Rosario. In de middag liet Alonso zich op de persconferentie in Suzuka kritisch uit over het Renault team, het team zou de constructeurstitel namelijk belangrijker vinden dan de rijderstitel.

Michael Schumacher deelde vandaag ook handtekeningen uit en liep door de paddock in een casual t-shirt met de tekst “kickboxing”.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading