De La Rosa vervangt Montoya in Bahrein

[photo1]Juan Pablo Montoya zal in Bahrein niet in actie komen, de Colombiaan heeft te veel last van een blessure die hij eerder bij een potje tennis op liep. De Spanjaard Pedro De La Rosa, testcoureur van McLaren, zal hem vervangen.

Montoya heeft erg veel last van zijn schouder. De doctoren hebben hem onderzocht en hem het advies gegeven niet te rijden in Bahrein. De doctoren verwachten niet dat de deelname van Montoya aan de Grand-Prix van Imola ook in gevaar komt.

“Heel erg jammer dat ik in Bahrein niet kan rijden”, aldus Montoya. “Ik moet naar de doctoren luisteren. Het rijden van een Formule 1 auto is erg zwaar en het zou op dit moment voor mij onmogelijk zijn om in actie te komen. Ik denk niet dat mijn kansen op het kampioenschap zijn verkeken, het seizoen is nog lang. Er komen nog genoeg mogelijkheden.”

Alexander Wurz zal in Bahrein in de derde McLaren rijden.
“Het lijkt me duidelijk dat ik liever aan de race had deelgenomen. Dit is wat het team heeft besloten en dat moet ik accepteren.”

Pedro De La Rosa reed eerder voor Arrows, en Jaguar. De coureur reed al 63 Grand-Prix en scoorde zes WK-punten. Sinds 2003 test hij voor McLaren.
“Allereerst wil ik Montoya beterschap wensen. In Bahrein ga ik genieten. Ik ken het circuit nog niet maar de auto en het team natuurlijk wel. Ik ga mijn best doen voor het team.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading