Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes
F1 nieuws

De mogelijke vervangers van Lewis Hamilton bij Mercedes

38
lewis hamilton

Verandering aan de top: Hamilton verlaat Mercedes voor Ferrari

Als je nog niet gehoord hebt over de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, dan is dat bijna indrukwekkend te noemen, gezien de grote impact die deze verandering zal hebben op zowel hemzelf als de Formule 1 als geheel. Mercedes zal ongetwijfeld niet tekortkomen aan kandidaten om hem te vervangen, en daarom hebben we de mogelijke opties ingedeeld in categorieën op basis van hoe waarschijnlijk het is dat zij Hamilton zullen opvolgen naast George Russell in 2025. Nu Fernando Alonso van de markt is en er al enkele races verreden zijn, hebben we de ranglijst enigszins aangepast.

Wie zijn de waarschijnlijke kandidaten?

Een logische optie voor Mercedes zou Alex Albon kunnen zijn. Hij bevindt zich in de vorm van zijn leven nadat hij zichzelf opnieuw heeft opgebouwd bij Williams, na een jaar aan de zijlijn te hebben gestaan na zijn degradatie van Red Bull. Zijn contract bij Williams zou naar verluidt zijn laatste seizoen ingaan en hij zal waarschijnlijk niet aan opties tekortkomen; Mercedes zou heel goed de beste daarvan kunnen zijn.

Andrea Kimi Antonelli, een groot talent voor de toekomst, heeft de aandacht getrokken. Als Mercedes-junior is Antonelli direct van Formule 3 naar Formule 2 gepromoveerd dit seizoen, en de 17-jarige heeft zeker genoeg indruk gemaakt om zo’n sprong te rechtvaardigen. Hij won de Italiaanse en ADAC F4-titels in 2022, gevolgd door titels in de Formule Regional kampioenschappen in het Midden-Oosten en Europa vorig jaar. Hij lijkt aangewezen te zijn als mogelijke vervanger van Hamilton na 2025.

Carlos Sainz is nu een vrije agent aan het einde van 2024, en een overstap naar Mercedes zou veel zin maken, vooral omdat hij eigenlijk weinig fout heeft gedaan in Maranello. Zijn bevestigde vertrek aan het einde van het seizoen zal waarschijnlijk alleen maar de geruchten versterken die hem linken aan Sauber, gezien zij Audi zullen worden in het seizoen 2026.

Outsiders die een kans maken

Esteban Ocon, een voormalige Mercedes-junior die nog steeds op afstand wordt beheerd door de Zilverpijlen bij Alpine, zou eindelijk de kans kunnen krijgen die ooit voor hem was voorbestemd. Verschillende factoren zouden echter moeten worden vastgesteld voordat dit gebeurt, niet in de laatste plaats het feit dat hij zich duidelijk moet onderscheiden van Pierre Gasly bij Alpine in 2024. Hij kent het Mercedes-team goed, dus zou een goede pasvorm zijn als hij wordt gekozen.

Max Verstappen zou een verrassende keuze zijn, nietwaar? De problemen buiten de baan bij Red Bull aan het begin van het seizoen leken voldoende twijfel te scheppen over Verstappens positie bij Red Bull, waardoor Wolff publiekelijk kon zeggen dat de drievoudig wereldkampioen nu zijn nummer één doelwit is om Hamilton te vervangen. Of dat daadwerkelijk gebeurt, is echter een andere vraag, en gezien zijn contract dat loopt tot 2028, zou er een clausule moeten zijn die hem in staat stelt om misschien wel de enige stap te maken die net zo ingrijpend is als Hamilton die naar Ferrari gaat.

Gerelateerd nieuws

Lando Norris’ kritische blik op Mercedes: “Ze hebben het nooit echt begrepen”

Norris’ teleurstelling in Mercedes’ aanpak Lando Norris, de bekende Britse Formule 1-coureur,...

Lando Norris’ scherpe oordeel over de terugval van Mercedes in het tijdperk van grond-effect

Lando Norris had hogere verwachtingen van Mercedes tijdens het tijdperk van de...

Red Bull bevestigt het vertrek van ontwerper Adrian Newey

De impact van Newey’s vertrek Red Bull Racing heeft officieel aangekondigd dat...

Jenson Button ziet een belangrijke verandering bij Lewis Hamilton voor zijn overstap naar Ferrari in 2025

Jenson Button, wereldkampioen Formule 1 in 2009, heeft geuit dat Lewis Hamilton...

Geruchten over het ‘grote geld’ contract van Carlos Sainz en Audi’s plannen voor 2026

Audi bereidt zich voor op een spectaculaire entree in de Formule 1-wereld...

Mercedes’ krankzinnige aanbod aan Max Verstappen onthuld voor F1 2024 Miami Grand Prix

Verstappen’s recordbrekende aanbieding Mercedes is van plan om de regerend F1-kampioen Max...

Formule 1 strijd: Red Bull’s dominantie in gevaar door upgrades van Mercedes en McLaren?

Red Bull heeft wederom een voorsprong genomen in het Formule 1-seizoen van...

Adrian Newey’s verbijsterende salaris bij Red Bull zet de meeste F1-sterren in de schaduw

De unieke positie van Adrian Newey in F1 Adrian Newey is een...