De problemen van Ferrari

Ferrari kende afgelopen weekend grote problemen met haar nieuwe versnellingsbak. De problemen die gisteren in race optraden waren Ferrari niet geheel onbekend, het team had namelijk al het hele weekend problemen met de versnellingsbak.

In Bahrein had de Italiaanse Formule 1 renstel twee Ferrari F2005’s bij, de reservebolide was nog een oude Ferrari F2004M. Al op vrijdag kende Barrichello al grote problemen de versnellingsbak. De versnellingsbak van Barrichello begaf het al vrij snel waarna de Braziliaan werkloos kon toekijken. Ferrari had namelijk niet de onderdelen bij die nodig waren om de versnellingsbak te repareren.

In de fabriek in Italië had men echter ook geen reserveonderdelen voorradig. In de fabriek in Italië werd de gehele nacht met grote haast doorgewerkt om een nieuwe versnellingsbak te produceren. Deze werd zaterdagnacht met spoed naar Bahrein gevlogen. Deze versnellingsbak arriveerde enkele uren voor de race op het circuit van Bahrein.

In de race kende Barrichello grote problemen met de banden. Schumacher viel al na elf ronden met versnellingsbakproblemen uit. Ferrari heeft dus nog een heleboel werk te doen voordat het van start zal gaan in Imola. Het Italiaanse team zal gaan testen op het circuit van Barcelona, daar zullen de problemen met de versnellingsbak en met de banden onder de loep worden genomen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading