De Renault R24 is in de maak

[photo1]Het duurt nog zeven maanden voordat het Formule 1 veld in 2004 in Melbourne van start zal gaan. Bij Renault is men in december al begonnen met het ontwikkelen van de bolide voor 2004, de Renault R24.

Het Franse team is al ver gevorderd, het ontwerp is al klaar, momenteel test men in de windtunnel. Er is een 1:2 schaalmodel van het ontwerp van de Renault R24 gebouwd, deze staat nu in de windtunnel in Enstone (Engeland). Het team is druk bezig met het verzamelen van data, voordat het chassis zal worden gebouwd worden deze data geanalyseerd. Aan de hand van de resultaten kan men het chassis nog wijzigen en verbeteren.

“We gaan met de Renault R24 opnieuw een grote stap voorwaarts maken”, aldus technisch directeur Mike Gascoyne. “De data die we al hebben verzamelend zijn zeer bemoedigend, we hebben nog 7 maanden om de zaken te verbeteren. We liggen op schema en werken op volle kracht aan de R24.”

Renault wil de Renault R24 dit jaar nog op het circuit testen. In December begint men overigens al aan de voorbereidingen voor 2005, de Renault 25 zal dan worden ontwikkeld.

Loading