De voortgang van Sauber

[photo1]Niet alleen Jacques Villeneuve is ontevreden over de Sauber C23, teamgenoot Felipe Massa is ook ontevreden over de C23. Volgens Massa is de bolide op aërodynamisch gebied niet goed genoeg.

“We moeten de aërodynamica van de bolide zeker verbeteren”, aldus Felipe Massa. “De supercomputer en de windtunnel van het team helpen ons daarbij. Maar we moeten niet vergeten dat dit voor onze engineers en erg complex proces is, het kost tijd om zaken te verbeteren.

“In Bahrein hebben we al een stap voorwaarts gemaakt, in Imola krijgen we opnieuw een upgrade. We moeten op aërodynamisch gebied zeker blijven verbeteren. Aan de andere kant ben ik wel erg tevreden over de betrouwbaarheid van de bolide, dat moest ons dit seizoen zeker nog enkele mooie resultaten opleveren.”

In Bahrein behaalde Massa dankzij voornamelijk de betrouwbaarheid een zevende plek en behaalde daarmee de eerste WK-punten van dit seizoen voor Sauber.

Peter Sauber heeft inmiddels ook toegegeven dat de bolide het grootste probleem is. De Zwitser heeft inmiddels bevestigd dat Massa en Villeneuve in Imola opnieuw aan de start staan. Voor de Grand-Prix van Spanje wil Sauber nog geen coureurs bevestigen, dit voedt de geruchten dat Jacques Villeneuve na de Grand-Prix van San Marino vervangen zal worden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading