F1 Nieuws

De Vries blij met periode na de F1: 'Meer intellectuele omgeving'

De Vries blij met periode na de F1: 'Meer intellectuele omgeving'

26 april - 14:30
7

Na slechts tien races in de Formule 1 verloor Nyck de Vries zijn stoeltje bij het toenmalige AlphaTauri. Plotseling zonder toekomstplannen in de sport, besloot De Vries zich te richten op een cursus aan Harvard.

Van de schoolbanken terug in een cockpit

Met een hartverscheurende vertrek van zijn allereerste Formule 1-seizoen, ging de Nederlander naar Harvard om een semester een executive programma over onderhandelen en leiderschap te volgen. "Ik ben erg blij dat ik het heb gedaan en ik heb beloofd om eropuit te gaan, want eerlijk gezegd heb ik geen enkele opleiding gedaan”, zegt De Vries in een interview met Daily Star. "Ik heb nog steeds een bredere interesse in het leven en ik vond het leuk om tijd door te brengen op campus en een tijdje in een andere, meer intellectuele omgeving te zijn, om van andere mensen te leren."

Na zijn korte periode in de Formule 1 en op Harvard is De Vries weer terug in de cockpit. Deze keer in zijn bekende omgeving. “Ik heb altijd geweten dat als het niet zou lukken in de Formule 1, ik een groot verlangen had om terug te keren (naar de Formule E)”, vertelt de Nederlander. "De omgeving voelt heel vertrouwd en alsof ik thuiskom." 

Helaas lijkt het seizoen in de Formule E nog steeds op dat van de Formule 1. Nyck de Vries heeft tot nu toe nog geen punten gescoord, maar de coureur maakt zich geen zorgen. Hij geeft aan dat het team, Mahindra, momenteel in een overgangsfase zit en wijst erop dat hij op papier de op een na meeste inhaalacties heeft gemaakt dit seizoen.