Degelijke sessie Minardi

[photo1]Het European Minardi Cosworth team begon vandaag aan de Grand-Prix van Engeland. Het team was met diverse nieuwe onderdelen naar Silverstone gekomen, het team had vanmorgen een drukke testsessie om alles te testen. Tijdens de testsessie werden banden vergeleken, aërodynamica getest, en elektronische verbeteringen geanalyseerd.

Jos Verstappen eindigde de dag uiteindelijk als 18e, teamgenoot Justin Wilson werd 20e en laatste. Wilson kon geen ronde volbrengen nadat zijn bolide het begaf, de oorzaak hiervan is een motorisch probleem.

“Het was een goede ronde, ik ben er redelijk tevreden mee ondanks dat ik vanmorgen sneller was”, aldus Jos Verstappen. “Ik had minder grip, hierdoor gleed de bolide meer. We hebben dat ideeën hoe we dit morgen kunnen verbeteren, we zullen morgen zien of we nog wat tijd kunnen winnen.”

Justin Wilson
“Ik was redelijk blij met de bolide, toch zijn er nog enkele punten waarop we kunnen verbeteren. Over mijn prekwalificatie, ik ging uit de pits, reed over een hobbel, plotseling verloor de motor alle kracht. Het is een motorisch probleem, morgen is er nog een dag, dan gaat het hopelijk beter.”

[photo2]Paul Stoddart – teambaas
“Ik dacht heel even dat het opnieuw een Magny-Cours vrijdag zou worden, helaas stopte het nu te vroeg met regenen. Beide coureurs waren vandaag druk bezig om de bolides af te stellen voor het circuit van Silverstone, aan het eind van de dag staan we tussen de Sauber’s en vlak achter de Jordan’s. Helaas ging de kwalificatie niet zo goed, de bolide van Wilson kende een technisch probleem. Maar allebei de coureurs hebben goed gewerkt, we kijken morgen uit naar een betere dag”.