Derde Minardi in Hongarije

[photo1]Minardi heeft vanmorgen bekend gemaakt dat het tijdens de aankomend weekend Grand-Prix van Hongarije een derde auto zal inzetten. De derde Minardi zal bestuurd worden door de Israëliër Chanoch Nissany.

Nissany heeft eerder deze week een superlicentie gekregen. De Israëliër testte vorig jaar 1600 kilometer voor Minardi en reed ook twee Formule 3000 wedstrijden. Dit jaar kwam Nissany ook al enkele keren voor het Italiaans/ Engelse team in actie. Nissany kwam vooral in het nieuws toen hij eerder dit jaar tijdens een test teamgenoot Christijan Albers van de baan reed.

Nissany zal overigens de eerste Israëliër worden die tijdens een Grand-Prix in actie komt. Sommige mensen houden hun hart vast, de 42-jarige Nissany staat namelijk niet te boek om talent. De coureur heeft in het verleden al vele rare manoeuvres gemaakt. Ondanks dat lijkt teambaas Stoddart toch vooral blij te zijn met de extra muntjes die Nissany meebrengt.

“Ik ben blij dat Chanoch Nissany na een uitgebreid testprogramma als testcoureur voor vrijdag een de Grand-Prix van Minardi kan deelnemen. Naast dat Nissany de engineers met extra data kan helpen zal hij de Formule 1 ook meer aanzien geven in Israël en Hongarije. Nissany is in deze landen een populair figuur, dit kan alleen maar goed zijn voor het kampioenschap.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading