Derde plaats Button onzeker

[photo1]Het is onzeker of Jenson Button zijn derde plaats die hij gisteren in de Grand-Prix van San Marino behaalde mag houden. De B.A.R bolide van Button zou te licht zijn en zou daarmee onreglementair zijn.

De racestewards hebben de derde plek van Button gisteren zes uur na de race bevestigd. Direct na de race zou de bolide van Button wel aan de norm hebben voldaan. Nadat de benzine uit de auto werd gehaald voldeed de bolide echter niet meer aan de norm. Volgens B.A.R heeft de bolide tijdens de gehele race boven de gewichtslimiet gezeten.

De FIA heeft nu beroep aangetekend en zal op 4 mei uitspraak doen. B.A.R heeft laten verrast te zijn door het beroep van de FIA. Het team heeft data overgedragen aan de FIA waarmee kan worden aangetoond dat de auto tijdens de gehele race wel reglementair was.

Mocht de FIA de auto van Button onreglementair verklaren dan zal de auto van Button uit het resultaat van de Grand-Prix van San Marino worden gehaald. Dit zou betekenen dat Alexander Wurz de derde plaats van Button krijgt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading