Directeur Michelin omgekomen bij bootongeluk

Algemeen directeur van Michelin, Edouard Michelin is vandaag tragisch verongelukt naar aanleiding van een bootongeluk. Zijn lichaam werd in zee gevonden nadat de boot waar hij op dat moment aan het vissen was, door nog onverklaarbare wijze zonk nabij het Franse eiland Sein voor de kust van Bretagne.

Een woordvoerder van de Franse bandenfabrikant bevestigde het droevige nieuws vandaag, en vertelde dat de politie nog op zoek is naar het lichaam van een tweede persoon die ten tijde van het ongeluk ook op de boot was.

“Michelin heeft zojuist het tragische nieuws van de dood van Mr. Edouard Michelin vernomen. Het is een grote bedroefdheid voor zijn familie en voor de 130.000 werknemers van Michelin over de hele wereld,” aldus Michel Rollier die de taken en verantwoordelijkheden van Michelin zal overnemen.

Michelin, geboren in 1963, was sinds 1999 het hoofd van Michelin waar werkzaam was sinds 1985.

Onlangs kwam Edouard Michelin nog in het nieuws door openlijk kritiek te uiten op de FIA en Formule 1. Michelin liet weten besloten te hebben zich terug te trekken uit de Formule 1 na het einde van dit seizoen, omdat het tegen de regel is van de FIA om vanaf 2007 slechts één bandenfabrikant toe te laten.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading