Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Dit is de voorlopige startopstelling voor de Grand Prix van Japan 2024

Dit is de voorlopige startopstelling voor de Grand Prix van Japan 2024

6 april - 12:25

Max Verstappen begint de Grand Prix van Japan vanaf pole position. De Nederlander versloeg teamgenoot Sergio Perez in de kwalificatie nipt voor P1. Bekijk hier de voorlopige startopstelling voor de GP van Japan.

Verstappen was in de kwalificatie de snelste man. Red Bull Racing zag er sowieso erg goed uit, want ook Perez mag vanaf de eerste startrij beginnen. Lando Norris begint verrassend vanaf P3. McLaren zag er dit weekend niet heel goed uit in de eerdere sessies, maar Norris en Oscar Piastri reden een goede kwalificatie. Norris begint vanaf P3, Piastri vanaf P6.

Ook Carlos Sainz maakte zaterdag een goede indruk. Voor de derde keer dit seizoen was hij teamgenoot Charles Leclerc de baas. De Spanjaard begint de race van zondag vanaf P4, terwijl Leclerc aan een inhaalrace moet beginnen vanaf P8. Fernando Alonso begint vanaf de vijfde plek, voor de Mercedes-coureurs. Lewis Hamilton en George Russell beginnen respectievelijke vanaf P7 en P9.

Het was vooral een mooie dag voor Yuki Tsunoda. De Japanner reed zichzelf voor zijn thuispubliek in Q3, ten koste van teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër kwam dit keer erg dichtbij, maar keerde alsnog teleurgesteld terug in de pitbox na de vierde nederlaag op een rij in de kwalificatie.

De voorlopige startgrid voor de Grand Prix van Japan 2024