Red Bull Content Pool

F1 Nieuws

Dit is de weersvoorspelling voor de Grand Prix van Japan

Dit is de weersvoorspelling voor de Grand Prix van Japan

7 april - 05:52

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend leek er kans op een eerste regenrace van het seizoen in Japan. Is dat ook echt het geval? Je leest het in de weersvoorspelling van dit raceweekend.

Het Grand Prix-weekend in Japan begon vrijdag met minder goed weer. Tijdens de eerste vrije training was het tot aan de laatste paar minuten nog droog, maar de tweede vrije training viel in het water. De baan was te nat voor slicks en te droog voor intermediates. Op zaterdag was het droog, maar nog wel redelijk koud.

Weersverwachting in Japan

Op zondag ziet het weer er wat dat betreft veel beter uit. Het is in Suzuka zo’n 22 graden en gedeeltelijk bewolkt. Het is daarmee wel warmer dan zaterdag tijdens de kwalificatie. De wind zal met een kracht van negen kilometer per uur ook nauwelijks een rol spelen. Verstappen liet vanuit Japan al weten dat het mooi weer is.

Is er dan kans op regen tijdens de race? Nee. Op de eerste regenrace van 2024 moet nog even worden gewacht. Volgens Weather.com is er tijdens de race 1 procent kans dat er regen valt.