Dit is wat jij nog niet wist over Max Verstappen

Dit is wat jij nog niet wist over Formule 1 coureur Max Verstappen

Met het nieuwe F1-seizoen al bijna in zicht gaan de remmen van elke F1-fanaat los. De ene is zich al mentaal aan het voorbereiden op de uitzending van de eerste Grand Prix wedstrijd in Melbourne, terwijl de andere last-minute nog tickets probeert te boeken om zijn grootste helden in het echt te zien. Wil jij ook een F1 event bijwonen? Met Tui kun je een reis plannen naar één van deze mooie locaties, inclusief F1 tickets. En ga jij duimen voor Max Verstappen? Misschien zijn dit dan nog wat nieuwe onderwerpen voor in de kroeg!

1. Moeder Verstappen kan er ook wat van
Het is allang bekend dat Max zijn liefde voor racen niet uit het niets komt. Vader Jos verstappen reed bovendien van 1994 tot en met 2003 ook in de Formule 1. Moeder Sophie Kumpen deed in haar jongere jaren echter ook al aan karten. In haar carrière heeft ze onder andere geracet tegen Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli, twee succesvolle Italiaanse coureurs. In 2013 begon ze als autocoureur in de Formido Swift Cup.

2. Max is een grote fan van PSV
Misschien niet zo gek aangezien hij een groot deel van zijn leven het dichtst bij deze Eindhovense club heeft gewoond. Niet zo lang geleden zat hij zelfs nog op de tribune tijdens het thuisduel met Ajax, een belangrijke wedstrijd die hij natuurlijk niet kon missen.

3. Max is eigenlijk een belg
We noemen hem wel onze Nederlandse topper, maar eigenlijk is Max geboren in België, het land van zijn moeder Sophie. Hij werd geboren in een ziekenhuis in Hasselt en groeide op in het Belgische dorpje Maaseik. Zelf zegt Verstappen zich echter geen Belg te voelen: ‘Nou, ik voel me geen Chinees ofzo. Ik voel me gewoon een Nederlander.’

4. Er is sprake van familiedrama
Er is al een redelijke tijd sprake van een familievete in de Verstappen-familie. Vader Jos Verstappen heeft regelmatig dikke ruzie met zijn vader, Frans Verstappen. In 2016 heeft Jos zelfs zulke harde klappen uitgedeeld dat Frans aangifte heeft gedaan. Vader Jos is dan ook geen vreemde van geweld: hij werd in 2009 veroordeld tot een voorwaardelijke celstraf voor het belagen van zijn ex-vrouw en werd in 2012 aangehouden door de politie omdat hij met zijn auto had ingereden op zijn ex-vriendin.

5. Max is de meest succesvolle F1 coureur van Nederland
Iedereen kent Max Verstappen ondertussen wel en weet dat hij succesvol is. Maar wist je ook dat hij daadwerkelijke de meest succesvolle F1 coureur van Nederland is? Hij heeft zelfs het record van zijn vader Jos weten te passeren en dat belooft nog eens wat.

Loading