Red Bull Contentpool

Breaking News

Dominant Red Bull in Japan, Verstappen de snelste

Dominant Red Bull in Japan, Verstappen de snelste

6 april - 09:00 Laatste update: 09:03
14

Na de kwalificatie in Japan is het Max Verstappen die bovenaan de tijdenlijst staat. Sergio Perez heeft de tweede snelste tijd neergezet. Lando Norris sluit de top drie af.

Aan het begin van Q1 is het aanschuiven aan het einde van de pitlane. De regel is dat je niet mag stilstaan, maar de coureurs rijden zo langzaam dat er een kleine file ontstaat. George Russell wordt onderzocht voor een unsafe release waardoor Oscar Piastri op zijn rem moest trappen.

In de eerste snelle ronde van Max Verstappen zet hij direct de snelste tijd neer, op meer dan vier tienden van zijn teamgenoot, Sergio Perez. Deze snelle tijd is al gelijk sneller dan de pole position van vorig jaar. Fernando Alonso weet ook een snelle ronde neer te zetten en split de twee Red Bulls.

In de tweede run gelooft de top vijf het wel en blijven zij binnen. Charles Leclerc weet nog wel wat goed te maken en gaat naar de vierde tijd. Uiteindelijk vallen Lance Stroll, Pierre Gasly, Kevin Magnussen, Logan Sargeant en Guanyu Zhou af in Q1.

In Q2 gaat Verstappen als eerste naar buiten. Hij weet in deze eerste run zijn tijd weer te verbeteren. Perez verbetert zijn tijd ook en komt wat dichterbij de Nederlander. Lando Norris lijkt ook snel en gaat naar de derde tijd. Ook is er een track limit overschreden door Nico Hulkenberg.

Ook in Q2 zetten veel coureurs maar één snelle tijd neer. De top zeven blijft binnen na hun eerste ronde. Het wordt nog even spannend voor Leclerc, want de baan wordt beter en daardoor valt hij bijna buiten de top tien. Uiteindelijk vallen Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg, Valtteri Bottas, Alexander Albon en Esteban Ocon af in Q2.

Verstappen de snelste in Q3

In Q3 is Lewis Hamilton de eerste die aan een snelle ronde begint. Hij verbetert zijn tijd van Q2 niet. Verstappen is wel sneller dan Hamilton, met maar liefst vijf tienden. In de eerste snelle ronde verbetert Perez zich ook, maar Norris is sneller en split de twee Red Bulls.

Leclerc heeft maar één set nieuwe zachte banden, dus hij kan maar een snelle ronde neerzetten. Hij kiest ervoor om deze ronde neer te zetten als de rest binnen is. Hij gaat naar de voorlopig zevende tijd. 

In de laatste snelle ronde is bijna iedereen bezig met een verbetering. Uiteindelijk blijft Max Verstappen de snelste en zet hij zijn Red Bull op de eerste plek neer. 

Volledige uitslag kwalificatie Japan