Doornbos begint seizoen sterk

[photo1]Een goed begin is het halve werk. Robert Doornbos heeft de openingsdag van het nieuwe Formule 1 seizoen 2006 op het 5.412 kilometer lange Bahrain International Circuit op een verdienstelijke zevende positie afgesloten. Door halverwege de tweede vrije training een tijd van 1:32.926 op de klokken te zetten, bleef de 24-jarige Rotterdammer slechts anderhalve seconde achter op de snelste dagtijd van Honda testrijder Anthony Davidson, en was hij tegelijkertijd de best geklasseerde Red Bull Racing coureur!

Terwijl het kwik al boven de 30 graden Celsius uitkwam, ving vanmorgen tussen 11:00 en 12:00 uur de eerste vrije training op het ultramoderne F1-circuit nabij de stad Manama. In dit eerste uur eisden voornamelijk de testrijders de baan op, aangevuld met beide Super Aguri racecoureurs. Pas in de laatste tien minuten kozen ook de meeste overige coureurs het asfalt om een eerste indruk op te doen van het door Herman Tilke in de woestijn ontworpen circuit. Verdeeld over vier runs legde Robert Doornbos 15 ronden af, waarin zijn snelste tijd van 1:35.203 hem de 15e positie opleverde.

Na de lunch werd het aanmerkelijk drukker op de baan en werden ook de rondetijden steeds verder aangescherpt. Na eerst twee ‘long runs’ te hebben volbracht om data over de Michelin-banden te verzamelen, gaf het team Robert in het tweede deel van de sessie de gelegenheid om ook twee kwalificatiesimulaties af te leggen. Door aan het einde van zijn derde run een snelste tijd van 1:32.926 te noteren, zorgde Doornbos voor opgewekte gezichten in de RBR pitbox. In totaal reed Doornbos in deze sessie 24 ronden, waarin hij nadat de vlag gevallen was, zichzelf terug vond op de zevende plek!

Robert Doornbos: “Nadat we gisteren nog een supergoed feest hadden waar onze nieuwe wagens werden gepresenteerd, was ik vanmorgen erg gedreven om echt te beginnen. Omdat gisteravond pas mijn nieuwe stoeltje vanuit Engeland overgevlogen was, was het even stressen qua tijd om voor aanvang van de training voor de verplichte FIA test (waarin je binnen 10 seconden de wagen moet kunnen verlaten, red.) te slagen, maar daarna ging alles op rolletjes. Ik heb een goede indruk van de Michelins kunnen krijgen en daarmee de juiste bandenkeuze voor het team kunnen maken. Mijn ‘job’ zit er voor dit weekend weer op, maar het team en ik zijn blij met het resultaat!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading