Doornbos heeft goede hoop

[photo1]Robert Doornbos heeft in een exclusief interview met SportOne.nl laten weten dat zijn vooruitzichten voor 2005 top zijn. De Rotterdammer hoopt volgend jaar bij het team van Eddie Jordan te kunnen rijden, daarmee zou hij na Christijan Albers de tweede Nederlanders met een Formule 1 zitje zijn.

“De vooruitzichten voor 2005 zijn top, als het aan mij ligt”, aldus Robert Doornbos. “Ik wil heel graag racen in de Formule 1 en ik heb bewezen dat ik heel snel leer. Hierdoor weet ik dat – als ik een winter goed kan testen – ik er helemaal klaar voor ben om te racen!’

“Ik zal een grote sponsor mee moeten nemen om mijn race-debuut te kunnen maken. Wel is het een stuk makkelijker praten met alle teambazen – en vooral Jordan – na wat ik heb laten zien in Brazilië. Daar wordt het benodigde budget op aangepast.”

“Ik heb een enorm enthousiaste sponsor gevonden in Harry Muermans en we zijn nog hard op zoek naar meer sponsors. Je merkt wel een beetje dat in ons kleine landje de bedrijven ook worden benaderd door Albers of Verstappen. Maar dan moeten ze gewoon kiezen voor de jongste en de snelste. En dat ben ik…”

[photo2]”Het pakket van Jordan met Toyota-motoren is een grote stap voorwaarts en hierdoor wordt iedereen weer gemotiveerd om te vechten voor punten in het Formule 1-kampioenschap.. ”

“Natuurlijk houdt mijn management zich wel bezig met opties voor als het niet zou lukken om een Formule 1-stoeltje te bemachtigen voor 2005. Mijn Arden-team zou mij heel graag terugzien in de nieuwe GP2-klasse, maar mijn teambaas zei eerlijk dat hij erg onder de indruk was van mijn ‘show’ als testrijder voor Jordan. Zelf weet ik dat ik klaar ben voor de Formule 1. Ik heb mijn visitekaartje afgegeven én ik heb laten zien dat ik ook buiten de auto perfect PR-werk kan doen voor mijn sponsors. En dat is tegenwoordig heel belangrijk in de Formule 1.”

Halverwege deze maand zal het team van Jordan voor het eerst met de Toyota motoren testen. De kans is groot dat Robert Doornbos voor deze test zal worden uitgenodigd. Duidelijk over de rijdersbezitting van het team voor komend seizoen laat nog langer op zich wachten.
“We praten inderdaad met Robert Doornbos en zijn management”, aldus een woordvoerder van het team van Jordan tegenover F1News.nl. “De coureurskeuze voor komend seizoen is nog niet gemaakt. We zijn erg tevreden over Robert Doornbos maar dat wil nog niet zeggen dat hij in 2005 deel uit zal maken van onze line-up.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading