Doornbos in Canada toch in Jordan?

[photo1]De kans bestaat dat we Robert Doornbos in Canada toch in een Jordan in actie zien. De Formule 1 renstal van Jordan heeft namelijk beroep aangetekend tegen de straf die het team in Duitsland kreeg opgelegd.

Jordan reed in Duitsland op de vrijdag met derde coureur Franck Montagny met teveel verschillende bandensets. Volgens de regels mogen er slechts vier worden gebruikt, Montagny gebruikte er zes. De FIA besloot vervolgens een straf op te leggen, in Canada zou Jordan de derde auto niet mogen inzetten.

Dit is een straf waar Jordan absoluut niet blij mee is, het team is namelijk in handen van de Canadees Alex Shnaider. De Grand-Prix van Canada is voor Shnaider een van de belangrijkste Grand-Prix, ook omdat het team daar in gesprek is met een aantal potentiële sponsoren. Het team baalt ervan dat het juist in Canada met slechts twee coureurs in actie kan komen.

Jordan heeft de FIA nu gevraagd de straf uit te stellen naar de Grand-Prix van Amerika, deze wedstrijd wordt een week na de Grand-Prix van Canada verreden. De FIA zal binnenkort uitspraak doen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading