Doornbos maakt indruk

In zijn allereerste test in de F3000 heeft Robert Doornbos afgelopen woensdag en donderdag een uitstekende indruk achtergelaten. In de tweedaagse officiële testsessie op het Zuid-Spaanse circuit van Jerez De La Frontera, heeft Robert de snelste tijd neergezet door een snelste ronde van 1:32.33 op de klokken te zetten!

De F3000 wordt internationaal gezien als DE opstapklasse voor de Formule 1 omdat de 10 races van dit kampioenschap allemaal plaatsvinden tijdens de Europese GP-weekenden. Wanneer talentvolle junioren hier scoren, zitten de Formule 1 teambazen er dus bovenop!

Op uitnodiging van Team Arden, het kampioenschapsteam van dit jaar, mocht de talentvolle protege van de afgelopen Marlboro Masters voor het eerst aan deze junior koningsklasse proeven. En niet zonder resultaat: aan het einde van de twee leervolle dagen voerde de 22-jarige Rotterdammer de ranglijsten overtuigend aan!

Robert: “Ik ben enorm tevreden over mijn eerste kennismaking met de Formule 3000 via deze test met Team Arden. Hoewel er best een groot verschil is in downforce, snelheid en grip, kon ik me snel aanpassen aan deze klasse en me gedurende de twee dagen steeds verder verbeteren. Om de test als snelste af te sluiten geeft me een heel voldaan gevoel. Zeker omdat er tegelijk met mij ook veel ervarener jongens meereden.”

Ook teambaas Christian Horner is tevreden over de prestaties van de in Italië woonachtige Nederlandse coureur: “Ik ben extreem onder de indruk van de prestatie die Robert ons getoond heeft in deze twee dagen. Hij heeft tijdens zijn optreden voor ons team zich steeds verder ontwikkeld en kon bovendien toen het er op aan kwam optimaal presteren. Robert heeft heel veel potentie!”

01. Robert Doornbos- Arden – 1:32.33
02. Nico Rosberg – Coloni – 1:32.57
03. Tony Schmidt – Ma-Con – 1:33.24
04. Raffael e Giammaria – Durango – 1:33.75
05. Norbert Siedler – Coloni – 1:33.97
06. Toshihiro Kaneishi – Ma-Con – 1:34.31
07. James Rossiter – Arden – 1:34.57
08. Ferdinando Monfardini – Durango – 1:36.75