Doornbos maximaliseert in Japan

[photo1]Net als in China heeft Robert Doornbos ook vandaag weer laten zien uit het juiste racehout te zijn gesneden. Na een sterke race over 53 ronden, kwam de 25-jarige Rotterdammer uiteindelijk als dertiende over de streep. De voorlopig laatste Japanse Grand Prix op de Suzuka International Racing Course werd gewonnen door Fernando Alonso.

Met een behouden start vangt Doornbos zijn tweede Grand Prix voor Red Bull Racing aan. Vanuit de 20e positie wint de Nederlander in de openingsronden een drietal posities, door eerst Takuma Sato in te halen, aansluitend een plek te winnen als Rubens Barrichello een pitstop maakt en vervolgens ook Vitantonio Liuzzi te verschalken.

Na enkele ronden in de slipstream van Christijan Albers gereden te hebben, haalt Doornbos in ronde 09 ook zijn landgenoot in. Wanneer Jarno Trulli de eerste serie pitstops opent in ronde 12, start Doornbos met het aandringen bij teamgenoot David Coulthard. Wanneer beide RBR coureurs hun eerste pitstop hebben gemaakt in ronde 22, komt Doornbos weer achter ‘DC’ op de baan terug in 18e positie. Terwijl ook andere rijders hun pitstop maken, winnen beide rijders een drietal posities in dit middendeel van de 53 ronden tellende wedstrijd.

Na hun gezamenlijke tweede pitstop in ronde 35/36 klimt Doornbos op naar de 13e positie door onder andere het uitvallen van Coulthard, Webber en raceleider Michael Schumacher. In de laatste tien ronden verandert er weinig meer voor Doornbos die op dat moment ruim Liuzzi aanvoert, maar tegelijkertijd ook geen zicht heeft op de voor hem rijdende Rubens Barrichello. Met Fernando Alonso als racewinnaar eindigt de Nederlander op een verdienstelijke dertiende plek na weer een sterke race.

Robert Doornbos: “Een mooie race, maar meer dan de 13e positie zat er echt niet in voor ons hier. Bij de start kende ik een probleem met de koppeling waardoor ik bij het wegkomen op de grid twee plekken verloor. Daarna volgas gereden, onze directe concurrenten ingehaald en de race in de laatste stint vrij gemakkelijk uitgereden om de motor te sparen voor Brazilië. Na China kan ik ook nu weer tevreden terugkijken op mijn race, al hoop ik dat er in Sao Paolo net wat meer in het vat zit!”

Bron: Robert Doornbos media

Loading