Doornbos op jacht naar teststoeltje

[photo1]Robert Doornbos heeft vandaag in het Algemeen Dagblad laten weten dat hij bij Jordan financieel niet was opgewassen tegen Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro.

“Karthikeyan had de steun van Bernie Ecclestone, die graag de markt in India met bijna een miljard inwoners wil openbreken”, aldus Doornbos. “Dan staan je uit het nietige Nederland redelijk machteloos. Vergeleken bij ons budget was de buidel van Monteiro veel beter gevuld. Ik denk dat dat de doorslag heeft gegeven.”

“We moeten nu razendsnel omschakelen naar een alternatief scenario. Mijn manager Marco Zecchi en mijn zus Madelon zijn nu driftig bezig om in elk geval als testcoureur aan de slag te kunnen, bij Jordan, maar wellicht ook bij een andere renstal.”

B.A.R en Red-Bull hebben interesse in de diensten van Doornbos. Bij B.A.R kan Doornbos echter niet als derde coureur aan de slag en zal hij als testcoureur ook tweede man worden achter Anthony Davidson. De situatie bij Red-Bull is nog niet helemaal duidelijk maar mogelijk liggen hier betere kansen voor de Nederlander.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading