Doornbos vervangen door Montagny

[photo1]Renault coureur Franck Montagny zal Robert Doornbos aankomend weekend tijdens de Grand-Prix van Europa vervangen als derde Jordan coureur. Volgens kwade tongen kan Doornbos niet meer aan de financiële eisen van Jordan voldoen.

Doornbos testte de eerste zes Grand-Prix van dit jaar voor Jordan en was daarbij regelmatig sneller dan de Grand-Prix coureurs van Jordan. De prestaties van Doornbos staan volgens Jordan echter niet in verhouding tot de commerciële belangen.

Montagny zou worden gesteund door Formule 1 baas Bernie Ecclestone. Ecclestone heeft al diverse malen gezegd dat hij de Fransman Montagny graag in de Formule 1 zou willen hebben. De eerste zes Grand-Prix reed er namelijk geen Fransman in de Formule 1 en dit zou slecht zijn voor de kijkcijfers en commerciële belangen vanuit Frankrijk.

Hoewel de vervanging van Doornbos door Montagny voorlopig alleen voor de Grand-Prix van Europa is aangekondigd is de verwachting volgens insiders dat Doornbos dit seizoen niet meer in de derde Jordan in actie zal komen. Doornbos en zijn management blijven er zelf opmerkelijk rustig onder. Het persbericht van Doornbos rept als volgt:
“De vervanging van Doornbos tijdens de Grand-Prix van Europa stond reeds gepland en heeft derhalve geen verdere invloeden voor het verdere verloop voor dit seizoen. Onderdeel van het 2005 contract dat Robert Doornbos heeft met Jordan/Midland is namelijk dat het team de mogelijkheid kan aangrijpen om gedurende het seizoen ook andere rijders te testen. Tijdens de Grand Prix van Europa zal het team deze mogelijkheid dus voor het eerst aangrijpen.”

Doornbos zal overigens wel tijdens de Grand-Prix van Europa op de Duitse Nurburgring aanwezig zijn bij het team van Jordan. De Nederlander mag echter niet in actie komen en zal derhalve enkel sponsorverplichtingen voor het team van Jordan vervullen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading