Doornbos vervangt Klien

[photo1]Red Bull Racing heeft vandaag besloten Robert Doornbos per onmiddelijke ingang te promoveren als racecoureur naast David Coulthard. Doornbos, die dit jaar met verve de rol van test- en derde rijder invulde bij de ambitieuze Engelse Formule 1 renstal, zal hierbij het zitje van de Oostenrijker Christian Klien overnemen.

Met deze aankondiging zullen alle Nederlandse autosportfans dus de laatste drie Grand Prix dit jaar in China, Japan en Brazilië enorm verwend worden. Naast een Nederlands Formule 1 team, zullen dus net als vorig jaar wederom twee landgenoten aan de start staan van deze resterende wedstrijden om het Formule 1 Wereldkampioenschap 2006.

Robert Doornbos ving twee jaar geleden op Chinese bodem zijn Formule 1 carrière aan als test- en reserverijder bij het voormalige Jordan Grand Prix. Na deze rol ook naar behoren te hebben uitgevoerd in de eerste helft van het seizoen 2005, maakte Doornbos in juli vorig jaar de opstap naar racecoureur voor het Italiaanse Minardi F1 Team. Zijn talent bleef niet onopgemerkt bij de grote teams, waarna Doornbos afgelopen winter een contract sloot bij het aanstormende topteam van Red Bull Racing als test- en reserverijder. Op 01 oktober krijgt de 24-jarige Rotterdammer nu de kans om zijn snelheid te etaleren bij het team van de Oostenrijkse energiedrankgigant.

Robert Doornbos: “Dit is natuurlijk een kans uit duizenden! Ik heb dit jaar altijd enorm mijn best gedaan om het team beter te maken, zowel in als buiten de Grand Prix weekenden. Dit is dus niet onopgemerkt gebleven. Graag wil ik dan ook iedereen binnen Red Bull onwijs bedanken voor deze kans. Ik ben er zowel mentaal als fysiek 100% klaar voor en ben enorm gemotiveerd om in de aankomende drie races maximaal te presteren voor Red Bull Racing!”

Christian Horner: “In aansluiting op Christian’s recente beslissing, hebben we hem uit zijn contract vrijgegeven om zich te concentreren op de volgende stap in zijn carrière. Nadat hij dit jaar een solide job voor ons heeft gedaan in de derde wagen en al acht Grand Prix heeft bestreden, is Robert onze logische keus als vervanger. Robert zal zich met ingang van onze test op Jerez deze week gaan voorbereiden

Bron: Robert Doornbos Media

Loading