Doornbos voor twee jaar naar Red-Bull?

[photo1]Volgens het blad Racereport is Robert Doornbos dichtbij een tweejarig contract met Red-Bull. Racereport heeft het nieuws van bronnen bij Ferrari dat volgend seizoen motoren levert aan het eerste Red-Bull team.

Doornbos heeft inmiddels vanaf het circuit van Vallelunga, waar Minardi test, verklaard dat hij dichtbij een contract voor volgend seizoen is.
“Ik heb een idee van wat ik komend seizoen ga doen”, verteld Doornbos aan de Britse website Crash.net. “Ik zou het graag willen vertellen maar ik mag er helaas nog niets over zeggen. Het is bijna rond, ik kan niet wachten om weer in een auto te kruipen om hem aan de tand te voelen. Het is een investering in mijn carrière. Ik ben nog steeds erg jong en ik denk dat ik een goede carrière kan hebben in de Formule 1.”

Bij Red-Bull kan Doornbos mogelijk derde coureur worden. Naast Red-Bull wordt Doornbos overigens ook in verband gebracht met BMW en Williams, daar zou hij ook in beeld zijn als mogelijke derde rijder.

Mocht Doornbos volgend jaar ook Formule 1 rijden dan zou dat een unieke situatie opleveren voor Nederland. Doornbos zou volgend jaar dan naast Christijan Albers en Nicky Pastorelli de derde Nederlander worden in de Formule 1.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading