Dudot gaat met pensioen

[photo1]Bernard Dudot van de Formule 1 renstal van Renault zal per 1 april met pensioen gaan. De Fransman was vanaf 1967 werkzaam voor Renault.

Rob White en André Lainé zullen de taken van Dudot overnemen. Dudot begon in 1967 bij Renault, hij begon met het ontwikkelen van Formule 1 en sportwagens. Uiteindelijk ging Dudot een belangrijke rol spelen in het Formule 1 project van Renault, in de jaren ’80 en ’90 behaalden Dudot en Renault grote successen. De Formule 1 motor van Renault was in de jaren ’90 met Williams en Benetton bijna onverslaanbaar.

Toen Renault zich eind 1997 terugtrok uit de Formule 1 ging Dudot tijdelijk in Amerika werken. Hij keerde echter terug naar Europa en werd technisch-directeur van Prost Grand-Prix. Toen dit team failliet ging vertrok Dudot weer naar Amerika waarna hij in 2003 weer voor het Formule 1 project van Renault ging werken. Sinds die tijd heeft Dudot zich intern bezig gehouden en alle mensen op de juiste plek gezet. Nu Renault op het punt staat opnieuw successen te gaan behalen is het voor Dudot tijd om op te stappen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading