Duitsland lyrisch over Vettel

[photo1]Volgens de Duitse media heeft Sebastian Vettel alles in zich, om net zoals Michael Schumacher, een grote ster te worden in de Formule 1. Ook de Duitse autofabrikanten die in de Formule 1 actief zijn hebben de 21-jarige Toro Rosso coureur na zijn overwinning gefeliciteerd.

BMW, dat Vettel vorig jaar haar debuut liet maken in de Formule 1 als eenmalig vervanger van Robert Kubica, was vol lof; “Een jaar geleden was hij nog te onervaren voor de Formule 1, hij nog geen ervaring, en als team kun je niet gokken met coureurs. Het was veel beter om hem naar Toro Rosso te laten gaan en hem daar verder te laten ontwikkelen. Maar kijk nu eens waar hij nu al staat. Hij heeft zich heel ontwikkeld en is daar nog steeds mee bezig.”

Nortert Haug van Mercedes stak zijn waardering ook niet over stoelen of banken: “Een geweldige prestatie. Of we interesse in hem hebben? Hij heeft een contract bij Red Bull voor volgend jaar en wij hebben ook onze coureurs voor volgend jaar al vast gelegd. Daarnaast spelen we dit zaken nooit via de media, maar het is een feit dat de beste coureurs vroeg of laat bij de beste teams belanden.”

Volgens de Duitse TV-zender RTL heeft Red Bull flink in de carrière van Vettel geïnvesteerd en gaat het daar nu de vruchten van plukken. De Duitse zender voorspelt een groter toekomst voor Vettel. Volgens de voormalige manager van Ralf en Michael Schumacher, Willi Weber, kan Vettel nu vele miljoenen gaan verdienen. Volgens Webber moeten inkomsten van meer dan 100 miljoen Euro per jaar in de toekomst mogelijk zijn.

Ironisch genoeg is Vettel op dit moment nog een van de minder betaalde coureur in de Formule 1, volgens een voorspelling van de Duitse krant Bild bedraagt het salaris van de Toro Rosso coureur niet meer dan 650.000 euro. Volgend jaar krijgt Vettel bij Red Bull Racing een forse loonsverhoging. Daarnaast kan de Duitser ook gaan verdienen aan merchandising, en sponsor en reclame-inkomsten nu zijn populariteit in Duitsland en de rest van de wereld aan het groeien is.

Loading