Duitsland werkt aan eigen Formule 1 team

[photo1]In Duitsland is men druk bezig om een eigen Formule 1 team op te zetten. De zakenman Oliver Behring zegt dat Duitsland in 2004 zijn eigen Formule 1 team zal hebben.

Oliver Behring is eigenaar van Trust Partners, een bedrijf dat het bedrijf German Grand Prix Racing in bezit heeft. Vorig seizoen was German Grand Prix Racing in gesprek om het team van Arrows over te nemen, deze onderhandelingen liepen echter vast.

“We hebben onze inschrijving al bij de FIA bekend gemaakt” aldus Oliver Behring. “We zullen een fabriek in Duitsland bouwen, waarschijnlijk nabij Bremen. Een chassis zullen we bij een ander team kopen, we zullen zelf een aërodynamisch pakket ontwikkelen. In onze fabriek willen we een windtunnel gaan bouwen.”

Behring zegt de financiering van zijn team tot eind 2004 al rond te hebben. Craig Pollock, voormalig teambaas van B.A.R, zal naar alle waarschijnlijkheid als teambaas worden aangesteld. Coureurs Sven Barth en Thomas Westarp zijn al in gesprek met Behring om als testcoureur te gaan fungeren.

Loading