Ecclestone aan het woord

Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone heeft zich de afgelopen dagen weer in de media uitgelaten. Ecclestone deed onder meer een forse uitspraak over McLaren coureur David Coulthard.

“Mclaren is te gewoon geworden voor Coulthard”, aldus Bernie Ecclestone. “Coulthard kan beter naar een ander team verhuizen, dat is beter voor zijn loopbaan. Dat maakt hem wakker.”

Coulthard won dit seizoen de openingsrace in Australië, daarna ging het slechter, tot nu toe is dit jaar een van de slechtste seizoenen uit de carrière van de Schot. Coulthard heeft vooral problemen met de kwalificatie.

“Of Schumacher beter is dan Ayrton Senna? , Senna had altijd een teamgenoot die hem kon pushen, Schumacher niet”, zo vervolgd Ecclestone. “Je hebt geen eerlijke kans als je met Schumacher rijdt, zijn teamgenoot mag namelijk niet winnen. Senna had altijd een teamgenoot die hem pushte. Als Alonso, Montoya, of Räikkönen de teamgenoot van Schumacher was dan zou ik mijn geld niet meteen op Schumacher zetten, onder die omstandigheden is de Duitser niet zo goed.”

Hiermee krijgen Rubens Barrichello en Michael Schumacher dus ook veeg uit de pan van Ecclestone, of de coureurs hier zich druk om maken is nog maar de vraag, Ecclestone heeft namelijk geen enkele invloed op de keuze van coureurs die de teams maken.

Loading