Ecclestone bevestigd verliezen GP van Canada

[photo1]Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone heeft vandaag bevestigd dat de Grand-Prix van Canada van de kalender is gehaald. Vorige week ontkende de Brit nog dat er een brief zou zijn gestuurd naar de organisatie van de Grand-Prix van Canada waarin zou staan dat de Grand-Prix geschrapt zou zijn.

“Het klopt inderdaad dat we een brief hebben verzonden naar Canada”, aldus Bernie Ecclestone. “Het is heel simpel, we mogen volgend jaar geen tabaksreclame meer maken. Hierdoor verliezen de teams een zeker percentage uit de sponsorovereenkomsten die zij hebben afgesloten met de tabaksfabrikanten. In het contract met de organisatie stond een clausule dat het contract kon worden ontbonden als er geen tabaksreclame mag worden gemaakt, we hebben van deze clausule gebruikt gemaakt.”

Dit betekent dat de Grand-Prix van Canada dus definitief van de kalender is. Het aanpassen van de Canadese wet zou de Grand-Prix terug kunnen brengen, in Canada is men dit echter niet van plan.

“Het is jammer dat we niet meer naar Canada en Montreal komen, iedereen zal de sfeer en gezelligheid van Montreal missen”, zo vervolgt Ecclestone. “De stad heeft de Formule 1 altijd gesteund.”

De kans is groot dat de Grand-Prix van België volgend jaar weer op de kalender zal staan. Deze Grand-Prix werd eerder geschrapt omdat er geen tabaksreclame meer mocht worden gemaakt, de Belgische autoriteiten hebben de wet echter wel aangepast.

Loading