Ecclestone gaat gewoon door

De president van de Formula One Constructors Association (FOCA) Bernie Ecclestone, denkt voorlopig nog niet aan zijn pensioen.

“Ik kan niet stoppen,” vertelde hij aan de Duitse krant Bild.

“Voor mij is aftreden hetzelfde als sterven. Als ik ’s ochtends wakker wordt en geen dingen meer om handen heb, of geen problemen meer op te lossen heb, kan ik net zo goed niet meer wakker worden”, voegde de Engelsman toe.

Ecclestone is de eigenaar en de grote man achter de commerciële opmars van de Formule 1, hij verdiende miljarden met het verkopen van de televisierechten. Zijn vermogen wordt geschat op 2,5 miljard pond.

Bernard Charles Ecclestone zal dit jaar oktober 80 jaar oud worden, de leeftijd weerhield hem er echter niet van vorig jaar te scheiden van zijn toenmalige vrouw Slavica.
Tegenwoordig vermaakt Ecclestone zich met de bijna 50 jaar jongere Braziliaanse Fabiana Flosi, die werkzaam is op de marketing afdeling van de Braziliaanse Grand Prix.

Ecclestone staat de laatste tijd bekend om zijn soms controversiële denkwijze en (te) commerciële benadering van de Formule 1. Zo droomt hij van races door de krappe straten van Rome of langs de wolkenkrabbers in New York. Het zijn ideeën die financieel en commercieel mogelijk lucratief zijn, maar de angst bestaat dat dit de sport en met name het racen niet ten goede zal komen.

(pg)

Loading