Ecclestone over mogelijke straf McLaren

Aanvankelijk gingen, sinds de GP van Australie, de geruchten dat de FIA een beetje klaar is met het gedrag van McLaren en een pittige straf in petto zou hebben i.v.m. lie-gate. Aanstaande woensdag is het zover en wordt er een uitspraak gedaan. Voorafgaand daaraan heeft Bernie Ecclestone zich nogmaals over de zaak uitgelaten. De bejaarde F1 baas suggereert nu dat de straf weleens mee zou kunnen gaan vallen. Tussen de regels door valt te lezen dat een dreigend vertrek van Mercedes wel eens de reden daarvan zou kunnen zijn.

“Het zal een eerlijke straf zijn. Ik denk dat Mercedes dat ook zal inzien. Er is iets fout gedaan en daarvoor wordt een bijpassende straf gezocht. Niets meer. Ik denk dat Mercedes dat zal begrijpen en niet zal vertrekken omdat er een redelijke straf wordt uitgedeeld”, aldus Ecclestone. Eerst gingen de geruchten dat McLaren zou worden uitgesloten van het kampioenschap of een aantal races schorsing zou krijgen. Nu lijkt het aannemelijker dat er puntenaftrek, een boete of een wedstrijd schorsing voor Hamilton zal volgen of een combinatie.

Eerder suggereerde Daimler AG topman Dieter Zetsche:” Als de omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door een zware sanctie, zou het goed kunnen dat wij onze positie in de Formule 1 moeten heroverwegen.” Ecclestone vreest dat als Mercedes de sport vaarwel zou zeggen, andere fabrikanten zouden kunnen gaan volgen. Het kan dus zomaar zijn dat die vrees invloed heeft op de hoogte van de strafmaat.

Uitspraak: woensdag 29 april in Parijs.