Ecclestone verdedigt Schumacher

Bernie Ecclestone vindt het niet terecht dat zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher momenteel volop kritiek krijgt.

Schumacher was de meest besproken seizoen van de winter maar stelt tot op heden vooral teleur. In China bereikte de teleurstelling een dieptepunt, Schumacher werd zowel in de kwalificatie als in de race ruim verslagen door teamgenoot Nico Rosberg.

Vooral Italiaanse en Duitse media vragen zich nu af waarom Schumacher in hemelsnaam heeft besloten dit jaar jaar terug te keren in de Formule 1.

“Ik vind het niet terecht”, aldus Bernie Ecclestone. “Nico Rosberg is een jong talentvolle coureur en Schumacher is er net drie jaar tussenuit geweest. Schumacher verdiend beter dan dit.”

“Ik weet dat Schumacher bij Mercedes op de achtergrond enorm belangrijk is, hij stimuleert iedereen in het team inclusief Rosberg. En daarbij weet ik zeker dat Schumacher de grootste criticaster voor zichzelf is. Hij was echt niet terugkomen als hij er niet van overtuigd was dat hij het kon. Hij is hier niet om rondjes te rijden, hij is hier om te winnen. En ik ben ervan overtuigd dat hij dat ook gaat doen.”

“Vraag me over 2 races nog eens of Nico Rosberg dan nog steeds sneller is dan Schumacher.”

(pg)

Loading