F1 Nieuws

Een nieuwe puntentelling in de F1: niet iedereen lijkt een voorstander

Een nieuwe puntentelling in de F1: niet iedereen lijkt een voorstander

25 april - 18:30
3

Met een nieuw puntensysteem op komst lijken er kampen te ontstaan in de paddock, waarbij sommigen voorstander zijn van het nieuwe systeem en anderen juist tegen. Ook de meningen onder de coureurs zijn erg verdeeld.

Ocon vindt het een stap in de verkeerde richting

Afgelopen weekend in China werd bekendgemaakt dat de F1 een nieuw puntensysteem wil introduceren vanaf 2025. Met deze nieuwe puntentelling zullen ook de coureurs die elfde en twaalfde zijn geëindigd punt(en) binnenhalen. Dit zou volgens de federatie voor meer interessante gevechten zorgen in het achterveld.

Esteban Ocon, coureur voor Alpine, kijkt niet op tegen de mogelijke veranderingen. “Het is een pleister op een grote snee plakken”, zegt de Fransman. Op dit moment is de Alpine-coureur nog puntloos en hij ziet dan ook wel wat in de nieuwe telling.

“Het is een manier om de huidige situatie te helpen. Ik denk dat het zeker zou werken, want dan hadden we vandaag (de Grand Prix van China waar Ocon elfde werd) punten gescoord. Maar het liefst zou ik vooraan willen racen en dichterbij de andere teams zitten”, aldus Ocon. Volgens de coureur zou het maar een kleine winst zijn ten opzichte van wat ze proberen te doen, namelijk alle auto’s dichterbij elkaar brengen.