Eerste test Jordan EJ14 succes

[photo1]Het Jordan team is vandaag begonnen aan het testprogramma van de nieuwe Jordan EJ14. Het team noemde de eerste testsessie succesvol.

“We hebben de auto gepresenteerd waarna we ‘s ochtends nog enkele ronden hebben gereden”, aldus James Robinson, hoofd van het test en engineering team. “Heidfeld heeft aan het einde de dag een relatieve lange run van 14 ronden gemaakt, hij heeft ook diverse proefstarts gemaakt. De auto kende geen technische problemen, dat is dus erg positief. Glock heeft de hele dag met de Jordan EJ13 gereden, hij heeft software getest voor het race programma en hij in de namiddag ook diverse banden voor Bridgestone banden uitgeprobeerd.”

In de morgen moesten Timo Glock en Nick Heidfeld op een natte baan in actie komen, deze baan droogde langzaam op. Heidfeld reed 44 ronden in de Jordan EJ14, Glock reed 77 ronden in de oude Jordan EJ13.

[photo2]”Het was zeker niet slecht”, aldus Timo Glock. “Vanmorgen was het vrij nat en ik spinde twee keer, maar er waren verder geen problemen. We hebben de set-up wat kunnen aanpassen aan het natte weer. Na de middag was het droog dus toen hebben de aërodynamica getest en enkele bandentests uitgevoerd. De auto was erg goed en ik ben dan ook tevreden.”

Nick Heidfeld
“Een goede dag omdat we veel hebben kunnen rijden met de nieuwe auto en geen enkel probleem hebben gekend. Vanmorgen was het erg nat, ik ben blij dat we aan het eind van de middag nog hebben kunnen rijden zodat ik ook weet hoe de auto op het droge is. Zoals verwacht is er veel werk te doen, maar in het algemeen heb ik er een goed gevoel over, we hebben een goede start gemaakt.”

Loading