Eindelijk zonneschijn voor Minardi

[photo1]Na drie dagen regen en sneeuw was het vandaag eindelijk zonnig op het circuit van Misano. Het was nog wel erg koud maar het team van Minardi kreeg nu eindelijk de kans serieus te testen. Christijan Albers, Nicolas Kiesa, en Chanoch Nissany kwamen vandaag in actie.

Het doel van de test was software en hardware evalueren die dit jaar misschien gebruikt zal gaan worden. Daarnaast werd er ook aërodynamisch het een en ander uitgeprobeerd.

Chanoch Nisany
“We begonnen op regenbanden omdat het circuit nog natte plekken had. Naar mate de test vorderde begon de baan op te drogen en ging het steeds harder. Ik ben tevreden met het werk dat we vandaag gedaan hebben.”

Nicolas Kiesa
“Het was om eindelijk eens weer Formule 1 te rijden. Het ging goed, nadat ik een jaar lang niet gereden heb kwam alles toch wel vrij snel weer bij me terug. Ik heb drie geklokte ronden gereden, de omstandigheden waren niet al te best vanmorgen. Sommige plekken op de baan waren nog erg nat, maar ondanks dat was de auto goed in balans en erg makkelijk te rijden. Ik wil Paul Stoddart en het team bedanken voor de kans die ze me gegeven hebben om te laten zien dat ik nog steeds in een Formule 1 auto kan rijden.”

[photo2]Christijan Albers
“Ik ben tevreden met het werk dat we vandaag gedaan hebben. We hebben onze programma afgewerkt en opnieuw was het fantastisch om voor het team te werken. Ik was interessante dingen gevonden met betrekking tot de set-up, dit geeft me meer vertrouwen in de auto. We weten nu hoe we onze rondetijden kunnen verbeteren. Natuurlijk moet er nog veel gebeuren maar na alles wat ik geleerd heb deze week weet ik zeker dat we tijdens de volgende test nog meer progressie kunnen boeken.”

Paul Stoddart – teambaas
“Ik laat er geen twijfel over bestaan, het slechte weer op de eerste twee dagen heeft ons wat problemen opgeleverd. De goede weersomstandigheden van vandaag zorgden ervoor dat we het programma helemaal konden afwerken, we hebben zelfs wat verloren tijd van eerder deze week goed kunnen maken. Alle vier de coureurs die tijdens deze test gereden hadden hebben allen verschillende orders gekregen. Ze hebben het goed gedaan en precies gedaan wat onze engineers vroegen. We zijn tevreden met het resultaat. Onze samenwerking met de Bridgestone technici heeft een heleboel data opgeleverd. Deze gaan onze ongetwijfeld helpen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.”

Testsessie Misano dag 3
1.C. Albers 1.14.740 27 ronden
2. C. Nisany 1.21.800 27 ronden
3. N. Kiesa 1.22.570 5 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading