Exclusief: Interview met Mark Webber

[photo1]F1News.nl had op woensdag (17 april 2002) een exclusief interview met de Minardi coureur Mark Webber. Hieronder vindt U het interview, de orginele engelse versie is ook spoedig bij de overige interviews te vinden.

1) Wat is het verschil tussen de Benetton B201 en de Minardi PS02, welke bolide is beter?

Het zijn de financiële middelen en de persoonlijke kwaliteiten die uiteindelijk het verschil tussen beide bepalen. Het Aerodynamische pakket van de Renault is zeer sterk, hierdoor is de bolide beter te besturen. Maar zoals we weten komt het uiteindelijk neer op het budget en tijd.”

2) Wat is het verschil tussen Benetton en het European Minardi team?

Bij Renault heeft één medewerker één baan, bij Minardi heeft één medewerker drie banen! Minardi is een van de beste teams in de Formule 1 als je kijkt naar het werk dat ze verrichten en hoe klein ze zijn.

3) Hoe denk je over Nederlander Christijan Albers? Denk dat hij in de Formule 1 kan komen, denk je dat hij het talent heeft?

Toen ik zijn (Albers red.) teamgenoot in Formule 3000 was, was het duidelijk dat, op dat moment, hij nog niet klaar was voor Formule 1. Misschien heeft hij sinds toen veel vooruitgang geboekt, echter dat betwijfel ik.

4) Wat is favoriete circuit?

Spa

5) Hoe was de Australische Grand Prix, de druk is nu van de ketel, denk je dit jaar nog meer punten te kunnen scoren?

Wat in Melbourne gebeurde was ongelofelijk! Het was een intense week voor zowel mij als Minardi omdat het publiek en de media veel interesse in ons toonde. In de aanloop naar het evenement was er veel promotiewerk dat ons bezig hield, het was fijn om woensdag avond voor de race eindelijk de knop om te kunnnen zetten om me te kunnen concentreren op waar ik eigenlijk in Melbourne voor kwam – racen! Het resultaat en de reactie van het publiek laterna was bijna overweldigend en het is iets wat ik nooit zal vergeten. Het was een van die magische weekende en het was geweldig dat het in Australië bij mijn Formule 1 debuut gebeurde! Zelfs als ik in de toekomst zoveel geluk heb dat ik de Australische Grand Prix kan winnen betwijfel ik of dit de gebeurtenissen van maart 2002 te boven gaat! Het is duidelijk dat we zeer veel geluk moeten hebben en voorin zal er veel moeten gebeuren willen we dit seizoen nog meer punten kunnen scoren, maar het is niet onmogelijk om dit jaar nog punten te kunnen scoren.

6) Als je de mogelijkheid had om één ding in de Formule 1 te veranderen, wat zou je dan veranderen

Waarschijnlijk traction control. Buiten dat zit alles wel goed.

7) Hoe ziet je toekomst eruit, hoeveel jaar denk je nog bij Minardi te blijven?

Mijn toekomst hangt af van mijn resultaten. Ik moet gewoon zo hard als ik kan rijden en hopelijk ontvouwt de toekomst zich vanzelf.”

11) Nogmaals bedankt voor het interview en veel succes met je verder carriere!

Dank je voor je steun and blijf mijn carriere volgen!

Loading