Formule 1

Sergio Pérez bagatelliseert het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull met de waarschuwing 'altijd succes'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 mei 2024 16:55

Hoewel Sergio Pérez veel respect heeft voor Adrian Newey, waarschuwt hij dat de ‘grote teams altijd zullen slagen’ en dat Red Bull zich goed heeft voorbereid op zijn vertrek.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1

Na aanhoudende geruchten werd woensdag bevestigd dat Newey Red Bull verlaat ‘na het eerste kwartaal van 2025’, hoewel hij zich de rest van zijn tijd bij de club zal richten op hun RB17 hypercarproject en niet op de Formule 1.

Newey - één van de grootste Formule 1-ontwerpers aller tijden - wordt gezien als de sleutelfiguur achter Red Bulls opkomst naar dominantie in het tijdperk van het groundeffect, wat tot speculaties leidde over Red Bulls vermogen om daar te blijven zonder Neweys betrokkenheid.

Pérez gelooft echter dat Red Bull het wel redt, want hoewel Newey verliezen ‘niet ideaal’ is, benadrukt hij dat hun succes ‘niet te danken is aan één individu’.

"Het is niet goed dat iemand als Adrian weggaat. Hij is geweldig geweest voor ons team, voor onze organisatie”, vertelde Pérez aan de media voorafgaand aan de Grand Prix van Miami. "Hij is ook een hele goede vriend van mij geworden. Hij wil waarschijnlijk iets anders gaan doen.”

"Red Bull bevindt zich op een geweldige plek, heeft een heel goede, heel sterke organisatie met Pierre (Waché, technisch directeur), met Enrico (Balbo, chef aerodynamica), met Ben (Waterhouse, hoofd performance engineering). De hele aerogroep is erg sterk en we kijken uit naar de toekomst."

"Je hebt in het verleden gezien bij deze grote teams, dat als grote namen weggaan, de teams altijd weer succesvol zullen zijn. Het maakt niet uit. Het gaat niet om één individu. Het gaat om de hele organisatie en Christian (Horner, teambaas) heeft geweldig werk geleverd door zich voor te bereiden op de volgende generatie die Red Bull moet leiden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS