Red Bull Content Pool

Live

F1 LIVE | De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami

F1 LIVE | De kwalificatie voor de Grand Prix van Miami

4 mei - 21:00
6

Het is een drukke dag voor Max Verstappen en zijn negentien F1-collega's. De sprintrace in Miami is amper voorbij, of alweer de volgende, belangrijke sessie staat op het programma. In de kwalificatie worden zoals gewoonlijk de startposities voor de Grand Prix van zondag verdeeld. Kan Max Verstappen - net als zaterdag in de Sprint Shootout - zijn Red Bull op de eerste plek zetten?

Beide edities van de Grand Prix van Miami wist Verstappen winnend af te sluiten, toch op pole stond hij er voor een hoofdrace nog nooit. Sterker nog, zelfs de eerste rij wist de Nederlander nog nooit te halen. In 2022 moest Verstappen tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in de beide Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Verstappen had pech met rode vlag in '23

Een jaar later in '23 was Verstappen na de twee snelste tijden in Q1 en Q2 de grote favoriet om ook in Q3 het tijdenlijstje aan te voeren, maar het lukte hem niet om een snelle tijd neer te zetten. Verstappen had namelijk de pech dat Leclerc zijn bolide in de muur zette, juist op het moment dat de Nederlander zijn snelle ronde had ingezet. Na een noodzakelijke rode vlag was er voor Verstappen geen tijd meer om alsnog een tijd neer te zetten. Zodoende startte de wereldkampioen vanaf de teleurstellende negende positie.

Deze zaterdag gaat van belang zijn wie van de coureurs het beste met zijn setje softs om kan gaan. In de Sprint Shootout werd duidelijk dat de bandenslijtage enorm is en het al lastig is om de banden gedurende één ronde overeind te houden. De coureur die dit vrijdag het beste lukte, was Verstappen. Dat geeft dus hoop voor deze zaterdag.

Liveblog kwalificatie Grand Prix Miami