Red Bull Content Pool

Live

F1 LIVE | Volg hier de Grand Prix van Japan 2024

F1 LIVE | Volg hier de Grand Prix van Japan 2024

7 april - 06:00
47

Max Verstappen begint de Grand Prix van Japan vanaf pole position en zal er alles aan doen om die pole ook om te zetten in een overwinning. Dat zal echter niet makkelijk worden met Sergio Perez en Lando Norris vlak achter zich. Mis niks van de GP van Japan met dit liveblog van GPblog.com!

Verstappen pakte op zaterdag de pole position voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander was nipt sneller dan teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan zat verrassend dicht bij zijn teamgenoot, maar kwam net tekort voor de pole. Lando Norris was ‘best of the rest’ op P3 en Carlos Sainz zette zijn goede vorm door met een vierde plek voor Ferrari.

Toch lijkt het geen simpele opgave te worden voor Verstappen om te winnen op zijn geliefde Suzuka. Na de kwalificatie was Verstappen beducht van de pace van zijn rivalen. Volgens de Nederlander hadden Ferrari en McLaren namelijk een veel betere longrunpace laten zien tijdens de derde vrije training.

De analyse van de longrunpace op zaterdag liet inderdaad zien dat Ferrari veel sneller was dan Red Bull. Verstappen zijn run was wel stabieler, maar een stuk minder snel. De race van zondag zal duidelijk maken of Red Bull daadwerkelijk minder sterk is in de race, Norris geloofde daar namelijk nog niks van.

Liveblog van de Grand Prix van Japan 2024