Red Bull Contentpool

F1 Nieuws

F1 Power Rankings | Verstappen ondanks hoog cijfer, nog steeds niet aan kop

F1 Power Rankings | Verstappen ondanks hoog cijfer, nog steeds niet aan kop

11 april - 10:00
10

Na zijn uitvalbeurt in Australië, krijgt Max Verstappen voor zijn prestatie in Japan het hoogste cijfer van de jury. De nummer één in de ranglijst, Carlos Sainz, krijgt het tweede hoogste cijfer.

Na elke Grand Prix geeft een Formula1.com-panel dat bestaat uit vijf leden een cijfer aan de coureurs op basis van hun prestaties. Dit cijfer staat los van de wagen van de coureurs. Er wordt ook een ranglijst bijgehouden, waar uiteindelijk aan het einde van het seizoen de beste coureur uit zal volgen. 

Wie krijgt het hoogste cijfer na de GP van Japan?

Max Verstappen krijgt van de jury het hoogste cijfer, een 9.6. Met zijn raceoverwinning inclusief de snelste ronde en pole position was zijn weekend zowat foutloos. Dit verklaart zijn hoge cijfer. Carlos Sainz krijgt een 8.8. De Spanjaard heeft tot nu toe elke race op het podium gestaan.

Op een gedeelde derde plek staan Sergio Perez, Fernando Alonso en Yuki Tsunoda met een 8.4. Tsunoda wist tijdens zijn thuisrace een punt te scoren. Charles Leclerc bevindt zich ondanks zijn inhaalrace slechts op de zesde plek met een 8.0. In de uiteindelijke rangorde staat Sainz nog steeds boven Verstappen.

Bron: Formula1.com