Albers kritisch over Doornbos

[photo1]Christijan Albers heeft zich in het blad Formule 1 kritisch uitgelaten over zijn teamgenoot Robert Doornbos. Albers verwijt Doornbos in een interview een gebrek aan inzet en technisch kunnen.

“Robert is geen slechte coureur”, laat Albers in Formule 1 optekenen. “Alleen zijn input in het team was heel slecht. Hij had meer kunnen doen. Hij heeft het team niet vooruit geholpen. Het team stond de laatste acht races stil. Door zijn komst zijn mijn prestaties ook minder geworden.”

Robert Doornbos reageerde kalm en professioneel op de woorden van Albers.
“Laat hij mij maar afzeiken. Als hij vindt dat door mijn komst zijn prestaties minder zijn of hij zegt: twee Nederlanders werkt niet in een team, dan is dat zijn probleem. Ik heb deze kans bij Minardi gegrepen; ik heb er alles uitgehaald; ik heb een onwijs stijgende lijn neergezet en deze laatste Grand Prix was een topper.”

Albers zorgde met zijn uitspraken al eerder voor commotie. Volgens de weblog van de Nederlandse fotograaf Frits van Eldik zou Albers op de Minardi afterparty van afgelopen zaterdag de volgende uitspraak hebben gedaan:
“Beter crashen met de zevenvoudig wereldkampioen dan met een derderangs coureur als Monteiro, Karthikeyan of Doornbos.”

Met deze uitspraak duidt Albers op de aanvaring die hij voor de Grand-Prix van China met Michael Schumacher had, daarbij deelt Albers echter ook flinke kritiek uit aan de Jordan piloten en teamgenoot Doornbos.

Dit jaar waren er al eerder voorvalletjes tussen Albers en Doornbos. Voor beide heren is het daarom misschien wel goed dat ze de laatste Grand-Prix als Minardi teamgenoten inmiddels verreden hebben.

Doornbos en Albers ontliepen elkaar bij Minardi nauwelijks. In de races en snelste racestonden versloegen was het onderlinge duel 4-4. In de kwalificaties was de onderlinge strijd 6-2 in het voordeel van Albers. Daarbij moeten we wel optekenen dat Albers het hele seizoen al voor Minardi reed en Doorbos halverwege instapte, Albers kende het team en de auto dus beter.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading