Albers naar Midland

[photo1]Christijan Albers zal volgend jaar opnieuw in de Formule 1 actief zijn. De 26-jarige coureur maakte vanmorgen op een persconferentie in Vinkeveen bekend dat hij een éénjarige contract met een optie voor 2007 met de Formule 1 renstal van Midland heeft ondertekend.

Midland deed Albers eind julli al een eerste aanbieding. De onderhandelingen tussen Albers en Midland werden bemoeilijkt toen Stoddart Minardi verkocht aan Red-Bull, Midland eigenaar Alex Shnaider stelde zijn eisen bij en wilde meer geld van de coureurs zien. Teambaas Collin Kolles had echter altijd een voorkeur voor Albers.

In China liet het management van Albers weten met andere partijen te gaan praten, onder andere met Williams over een functie als derde coureur. Albers wilde echter racen, Midland deed het management van Albers een nieuw aanbod dat op 31 oktober zou verlopen.

Albers en zijn management besloten niet langer te wachten en de contracten zijn op het laatste moment getekend en per fax naar Midland verstuurd.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading