Albers test Minardi PS05 vrijdag

[photo1]Christijan Albers krijgt op vrijdag 15 april de kans om de nieuwe Minardi PS05 op het circuit van Mugello te testen. Albers zal vrijdag de enige coureur zijn die de PS05 op Mugello zal testen. Teamgenoot Patrick Friesacher krijgt dus niet de kans om de nieuwe bolide voor de Grand-Prix van San Marino over het circuit te sturen.

Woensdag zal Albers de Minardi fabriek in Faenza bezoeken om een nieuw stoeltje voor de bolide te laten maken. Op donderdag zal de Nederlander de gehele dag trainen waarna hij vrijdag de gehele dag de kans krijgt om de nieuwe Minardi aan de tand te voelen.

“Ik ben blij dat Minardi vooruitgang boekt dit seizoen”, aldus Christijan Albers. “We kunnen nu meer testen dan vorig jaar, dat is natuurlijk goed voor de ontwikkeling van de auto. Ik kijk er naar uit om woensdag naar de fabriek te gaan en de bolide te zien. Vrijdag zal een belangrijke dag zijn voor het gehele Minardi team, de eerste meters van de Minardi PS05 zullen voor alle teammedewerkers een speciaal moment zijn.”

Na de Grand-Prix van San Marino zal Minardi opnieuw twee dagen testen. Op 27 en 28 april zal het team van Albers dan opnieuw op het circuit van Mugello te vinden zijn.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading